Vraag jij je af welke energieleveranciers er allemaal zijn? Hieronder hebben we een volledig overzicht opgesteld van alle energieleveranciers in Nederland.Door het enorme aanbod aan energieleveranciers en energiecontracten zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. En daar willen we je graag bij helpen. Om het voor jou zo overzichtelijk mogelijk te maken behandelen we de top energieleveranciers uitgebreid op deze pagina.

bekijk de top energieleveranciers
bekijk alle energieleveranciers

Energieleveranciers zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er energieleveranciers, zoals Essent en Nuon, die verschillende soorten energie aanbieden met verschillende contractduur mogelijkheden.

Daarentegen zijn er ook kleinere energieleveranciers, zoals Pure Energie, die zich profileren als groenste energieleverancier en die daarom alleen groene energie aanbieden. Maar net wat jij belangrijk vindt.


De top energieleveranciers van Nederland

Welke energieleveranciers er zijn is een veel voorkomende vraag die we hier zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. De Nederlandse energieleveranciers met het beste aanbod zijn opgenomen in het onderstaand overzicht.

Essent
7.8 Klantbeoordeling Goedkoopste

Energieleverancier Essent

Met meer dan 1 miljoen klanten is Essent een van de grootste energieleveranciers van Nederland. Als klant van Essent krijg je veel voordeel op producten zoals de Nest Thermostaat en andere energie besparende middelen.

Ondanks het grote klantenbestand zet Essent zich in voor duurzame energie. Zo zijn ze de eerste energieleverancier van Nederland die groen gas importeert uit het buitenland.

Bij Essent kan je kiezen tussen een 1, 3 of 5 jaar contract. Bij de 1 en 3 jaar energie abonnementen krijg je een forse welkomstkorting waardoor je de laagste maandlasten hebt. Bij het 5 jaar contract krijg je een zeer scherp aanbod met een gratis nest thermostaat.

Herkomst energie van Essent

Bij Essent kan je tussen verschillende soorten stroom kiezen. De herkomst van je stroom is dan ook afhankelijk van je keuze. Hieronder zie je waar je stroom vandaan komt.

Energiekosten Essent

Met hoge welkomstkortingen is Essent momenteel de goedkoopste energieleverancier van Nederland. Hieronder is een overzicht van de actuele acties en aanbiedingen.
ContractduurKorting/KadoMaandlasten
1 jaar€ 200,- korting€ 88.80meer info
3 jaarWehkamp kadobon t.w.v € 300,-€ 112.64meer info
Nuon
7.6 Klantbeoordeling Beste kwaliteit

Energieleverancier Nuon

Nuon is de grootste energieleverancier van Nederland met meer dan 2 miljoen klanten. Kies je voor deze energieleverancier, dan kan je kiezen voor ‘Nuon blijven loont’, een contractvorm waarbij je ieder jaar een oplopende korting krijgt op het leveringstarief van stroom. Daarnaast hebben ze vaak leuke acties waarbij een gratis tablet of hoge cashback gegevens wordt.

Energieleverancier Nuon is wellicht niet de groenste energieleverancier, maar ze investeren wel forse bedragen in energie transitie. Mocht je niet voor groene stroom willen kiezen kan je bij Nuon ook altijd nog grijze stroom afnemen.

Als vaste klant van Nuon wordt je maandelijks verwend met win acties voor dagjes uit en krijg je kortingen op energie besparende producten in de Nuon webshop.

Herkomst energie van Nuon

Bij Nuon kan je uit verschillende soorten stroom kiezen, zowel groen als grijs is beschikbaar. Hieronder hebben we de stroometiketten overzichtelijk gemaakt en kan je zien waar deze vandaan komt.

Energiekosten Nuon

Als je kiest voor Nuon raden we altijd een 1 jaar contract aan. Hoewel de welkomstkortingen aanzienlijk hoog zijn bij deze energieleverancier, zijn de energietarieven over het algemeen wat hoger dan bij andere leveranciers zoals Essent. Het is dan ook raadzaam om voor een korte contractduur te kiezen zodat je ieder jaar weer kan profiteren van een hoge welkomstkorting.
ContractduurKorting/KadoMaandlasten
1 jaar€ 250,- korting€ 92.59meer info
3 jaarGratis tablet€ 114.30meer info
Pure Energie
8.4 Klantbeoordeling Groenste

Energieleverancier Pure Energie

Pure Energie is een energieleverancier uit de Achterhoek die zich inzet voor schone en duurzame energie. Zo hebben ze inmiddels vele windmolenparken in Nederland opgezet. Als klant van Pure Energie kan je zelfs kiezen van welke windmolen jij je energie wil afnemen.

Het klantenbestand van Pure Energie is nog niet heel groot. Dit heeft als voordeel dat er geen lange wachttijden zijn bij de klantenservice en dat er meer tijd is om jou als klant te helpen.

Pure Energie is momenteel hoofdsponsor van FC Twente. Het is een steeds vaker voorkomend fenomeen dat energieleveranciers sponsors worden van voetbalclubs. Dit heeft voor jou als voetbal fan het bijkomende voordeel dat Pure Energie met leuke energie acties komt waarbij je bijv. een gratis FC Twente shirt kan krijgen.

Herkomst energie van Pure Energie

Het gas en stroom dat Pure Energie levert komt volledig van Nederlandse bodem en bestaat hoofdzakelijk uit windenergie. Slechts 1% van de geleverde energie wordt opgewekt uit zonne-energie. Hieronder is het stroometiket van Pure Energie te zien.

Energiekosten Pure Energie

Voorheen waren er bij Pure Energie interessante welkomstkortingen tot maar liefst 225 euro. Zodra er weer een aantrekkelijke actie is kan je dat op deze pagina terug vinden.
ContractduurKorting/KadoMaandlasten
1 jaar€ 70,- korting€ 108.88meer info
3 jaar€ 210,- korting€ 107.55meer info
5 jaar€ 350,- korting€ 107.37meer info
Energiedirect
7.8 Klantbeoordeling Voordelig

Energieleverancier Energiedirect

Ben je op zoek naar lage energietarieven? Dan is Energiedirect een uitstekende keuze. Energiedirect staat er om bekend goedkope energiecontracten aan te bieden met een hoge welkomstkorting. Daarom staan zij vaak in de top 3 van de goedkoopste energieleveranciers.

Onlangs is Energiedirect hoofdsponsor geworden van voetbalclub PSV. Als fan profiteer je nu van voordelige energie met een gratis PSV Shirt en € 50,- tegoed in de PSV fan store. Of je nu fan bent of niet, Energiedirect levert voordelige energie en is daarmee een uitstekende keus.

Je kiest bij Energiedirect tussen grijze of groene stroom. Let hierbij op dat grijze stroom goedkoper is dan groene stroom. Je betaalt maandelijks een klein bedragje extra per maand als je kiest voor groene energie.

Herkomst energie van Energiedirect

Bij Energiedirect heb je de keuze tussen groene of grijze stroom. Om te achterhalen wat voor jou de beste keus is hebben we de herkomst van de energie hieronder uiteengezet. De gegevens van het stroometiket komen van Energiedirect zelf.

Energiekosten Energiedirect

Energiedirect stunt momenteel met zeer lage energietarieven en het laagste vastrecht van Nederland. Ondanks dat zij niet de hoogste welkomstkorting aanbieden kan deze energieleverancier de laagste energiekosten aanbieden afhankelijk van je verbruik.
ContractduurKorting/KadoMaandlasten
1 jaar€ 80,- korting€ 92.58meer info
2 jaar€ 125,- korting€ 104.36meer info
Qurrent
7.9 Klantbeoordeling Duurzaam

Energieleverancier Qurrent

Energieleverancier Qurrent profileert zich als een van de groenste energieleveranciers van Nederland. Als klant van deze energieleverancier krijg je regelmatig aanbiedingen om het energielabel van je huis te verbeteren met duurzame producten. Zo koopt Qurrent bijvoorbeeld een grote hoeveelheid warmtepompen in als genoeg klanten daar interesse in hebben. Vanwege de grote hoeveelheid aan inkoop wordt hier fors veel korting op gegeven.

Zet je je in voor het milieu? Dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor Qurrent. Bovendien krijg je groene energie geleverd tegen inkoopprijs. Het enige waar Qurrent winst op maakt is het vastrecht dat je maandelijks voor je gas en/of stroom betaalt. Daar staat weer tegenover dat je energie besparende middelen kan kopen met hoge kortingen om zo je energierekening nog meer te verlagen.

Herkomst energie van Qurrent

Het gas en stroom dat Qurrent levert bestaat nagenoeg volledig uit Nederlandse windenergie. Slechts 1% van de geleverde energie wordt opgewekt uit zonne-energie in Nederland. Hieronder is het stroometiket van Qurrent te zien.

Energiekosten Qurrent

Qurrent heeft geen winstoogmerk en streeft naar een schoner klimaat. De enige manier waarop winst gemaakt wordt is via het vastrecht dat je maandelijks betaalt voor gas en stroom.
ContractduurKorting/KadoMaandlasten
1 jaar€ 48,- korting€ 109.04meer info
2 jaar€ 96,- korting€ 108.75meer info
3 jaar€ 142,- korting€ 107.74meer info
NLE
7.8 Klantbeoordeling Prijsvechter

Energieleverancier NLE

De Nederlandse Energie Maatschappij is een echte prijsvechter op de energiemarkt. Met hoge welkomstkortingen en lage energietarieven weten ze het grote energieleveranciers moeilijk te maken. Het is zelfs zo dat de NLE een tijd lang extra korting gaf aan klanten van Eneco, Essent en Nuon.

Naast energie levert de NLE tevens goedkoop internet, tv en bellen. Als je hierbij energie afneemt krijg je nog eens € 25,- extra combikorting.

Bij de NLE is het tevens mogelijk om voordelig CV ketel onderhoud af te nemen. Hierbij betaal je maandelijks een laag bedrag en krijg je ieder jaar uitgebreid onderhoud. Bovendien biedt de NLE een energie app en slimme thermostaat aan waarmee je kan zien of je verbruik in lijn is met je termijnbedrag.

Herkomst energie van NLE

De NLE levert koopt gas en stroom voor het grootste deel in uit het buitenland. Wel kan je kiezen tussen 3 productgroepen waarbij ‘Groen: Nederlandse wind’ voor 74% uit Nederlandse windenergie bestaat. Hieronder is een overzicht van de stroometiketten.

Energiekosten NLE

De energiekosten van de NLE heb je deels zelf in de hand doordat je uit verschillende type pakketten kan kiezen. De meest voordelige variant is: ‘Beetje groen: waterkracht’. Hieronder is een overzicht van de huidige aanbiedingen.
ContractduurKorting/KadoMaandlasten
1 jaar€ 110,- korting€ 101.21meer info
3 jaar€ 160,- korting€ 104.77meer info
5 jaar€ 210,- korting€ 107.73meer info
Terug naar het overzicht 

Alle energieleveranciers van Nederland

Er zijn nog meer energieleveranciers dan de bovengenoemde energiemaatschappijen. Ben je benieuwd welke dat zijn? Kijk dan op onze overzicht pagina waarin alle aanbiedingen van energieleveranciers in Nederland zijn opgenomen. Dit overzicht is gebaseerd op prijs bij een gemiddeld verbruik van 3500kWh en 850m3 gas.Je kunt ook zelf je verbruik en postcode invoeren op onze pagina: energietarieven vergelijken.
Terug naar het overzicht