Beste energieleverancier overstappen einde jaar

In de laatste maanden voor het einde van het jaar komen energieleveranciers met nieuwe aanbiedingen en vaak hogere cashbacks. Nu is daarom het beste moment om over te stappen van energieleverancier. Maar welke energieleverancier heeft de beste energie aanbieding? En kan ik al overstappen? We helpen je op weg en geven onze beste aanbevelingen.


Waarom nu overstappen van energieleverancier?

Door nu over te stappen van energieleverancier met energieleveranciers vergelijken kan je makkelijk veel geld besparen. Als nieuwe klant heb je namelijk de keuze uit vele mooie energie aanbiedingen. Leveranciers hebben voor nieuwe klanten altijd wel een aanbieding met een korting, cashback, cadeaubon of cadeau. Juist nu, tijdens het energie overstapseizoen, scoor je de beste aanbiedingen met de hoogste cashbacks.

Wanneer kan ik overstappen van energieleverancier?

Veel huishoudens zitten al jaren bij dezelfde energieleverancier. Na de einddatum is het contract dan overgegaan op een contract voor onbepaalde tijd. In dat geval kan je direct overstappen en gebruik maken van een energie aanbieding.

Heb je momenteel een vast contract en loopt die binnen twee maanden af? Ook dan kan je vaak al overstappen van energieleverancier. Bij de meeste leveranciers kan je namelijk al twee maanden, en soms zelfs 6 maanden, voor de einddatum overstappen. Hoelang je van te voren kan overstappen, is afhankelijk van je einddatum en naar welke leverancier je overstapt. Het voordeel hiervan is dat je nu al gebruik kunt maken van een mooie energie aanbieding. Je nieuwe contract gaat dan in, na de einddatum van je huidige contract.

Tip: Heb je op dit moment een energiecontract lopen en stap je over van energieleverancier? Let dan op dat je de juiste ingangsdatum van je nieuwe contract opgeeft. Bij een contract voor onbepaalde tijd en een contract dat net is verlopen, geef je de datum over 30 dagen op. Bij een vast contract met nog enkele maanden tot de einddatum, geef je de datum na je einddatum door. Op deze manier voorkom je onnodig dubbele maandlasten of een opzegboete.

Eindigt je contract over meer dan 8 maanden? Dan adviseren we je nog niet over te stappen. Voor het eerder beëindigen van je energiecontract riskeer je dat je een opzegboete moet betalen. Dit heb je liever niet.

Welke energieleverancier is de beste keuze?

Kan je al overstappen? Mooi. Dan geven we je onderstaand onze beste aanbevelingen voor energie overstappen. Ga jij voor de goedkoopste of ga je voor de beste energieleverancier met cadeau?

De goedkoopste energieleverancier

Wil je de goedkoopste energie aanbieding? De voordeligste aanbiedingen zijn altijd energie aanbiedingen met een hoge cashback in combinatie met lage energietarieven. Ook ben je in de meeste gevallen het voordeligst uit met een jaarcontract.

De goedkoopste energieleverancier is voor iedereen anders. Dit afhankelijk van je verbruik en je postcode. Ook zijn de energie aanbiedingen van energieleveranciers bepalend. Zo zien we dat een bepaalde leverancier in de ene week het goedkoopst is en in de week erna weer een andere leverancier.

De goedkoopste energieleverancier voor jou
Wil je nou echt weten bij wie jij op dit moment het goedkoopste energiecontract afsluit? Gebruik dan de energievergelijker door je postcode, huisnummer en verbruik in te vullen. Als je vervolgens je verbruik hebt ingevuld en op ‘vergelijken’ klikt, zie je bovenaan meteen het goedkoopste contract voor jou.

De beste energieleverancier met cadeau

Heb je liever een cadeau bij je energiecontract? Dan zijn energieleveranciers Essent en Vattenfall de beste keuze.

Essent
Kies je voor Essent? Dan ontvang je een Bol.com cadeaukaart t.w.v. € 150 gratis bij je energiecontract. Dit is de voordeligste keuze voor een energiecontract met cadeau.

Vattenfall
Voor een ruime keuze in welkomstcadeaus is Vattenfall de beste energieleverancier met de Cadeau XL actie. Met deze aanbieding kan je kiezen uit 13 cadeaus met een waarde van € 200 tot € 350. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een tablet van Samsung Galaxy, laptop en een cadeaukaart t.w.v. € 200. Dit is niet perse de voordeligste keuze, maar wel de beste keuze voor een energie jaarcontract met de hoogste cadeauwaarde van dit moment.

Je vindt hieronder van Essent en Vattenfall de energie aanbiedingen met cadeau. De maandprijs is berekend op basis van een gemiddeld verbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas. Klik op ‘bereken jouw deal’ om jouw maandprijs te berekenen.


Essent 1 jaar vast met gratis Bol.com kaart t.w.v. € 150,-
2500 kWh
€ 573,48
1000 m3
€ 835,11
Netbeheer
€ 400,89
Vermindering Energiebelasting
- 558,56
Kado
Gratis Bol.com kaart t.w.v. € 150,-
Jaarbedrag
1.406,58
Geschatte maandbedrag
117,21
Bereken jouw deal

Vattenfall Nuon Energiecadeau XL
2500 kWh
€ 614,32
1000 m3
€ 867,28
Netbeheer
€ 400,89
Vermindering Energiebelasting
- 558,56
Kado
Cadeau t.w.v. € 250 tot € 350
Jaarbedrag
1.467,67
Geschatte maandbedrag
122,31
Bereken jouw deal