tarieven-2020-artikel

Zit jij al langere tijd bij dezelfde energieleverancier? Dan betaal je hoogstwaarschijnlijk ‘slaaptarieven’. Oftewel: je betaalt hogere energietarieven dan nodig is. Dat vinden wij zonde. Daarom vertellen we jou waarom het nu toch écht tijd is om over te stappen van energieleverancier.


Vaste lage energietarieven

We snappen dat het niet het eerste is waar je aan denkt als je opstaat. Maar het is zeker de moeite waard om energietarieven te vergelijken. Zoals eerder gezegd bestaat de kans dat jij slaaptarieven betaalt. Je energieleverancier mag in dat geval twee keer per jaar de energietarieven wijzigen. In veel gevallen verhogen leveranciers deze tarieven en betaal jij dus zonder dat je dat wil meer geld voor je energie.

Wanneer je overstapt kun je kiezen voor een vast contract. Je weet dan precies wat je betaalt. Energieleveranciers mogen voor nieuwe klanten continu hun energietarieven aanpassen. Eén ding is wel zeker: deze tarieven zijn lager dan de tarieven wanneer je bij dezelfde leverancier blijft. Als nieuwe klant kun je hier gebruik van maken.

Wij raden in de meeste gevallen aan om te kiezen voor een vast 1-jarig contract. Je kunt na dat jaar weer overstappen en genieten van de laagste energietarieven.

Energie aanbiedingen

Naast de vaste lage energietarieven kun je ook nog gebruik maken van energie aanbiedingen wanneer je overstapt. Je hebt de keuze uit hoge kortingen oplopend tot € 250,- of cadeaus zoals een Samsung tablet of Bol.com cadeaukaart.
De beste energie aanbieding award

Energietarieven vergelijken

Oké, je wil energietarieven vergelijken en overstappen. Maar hoe? Daarvoor hebben wij een vergelijker ontwikkeld. Het enige wat jij hoeft te doen is je postcode en huisnummer in te vullen en je energieverbruik. Op basis van deze gegevens tonen wij de energietarieven van de leveranciers. De goedkoopste staat bij ons altijd bovenaan.