Voordeligste energieleverancier award

Welke energieleverancier is het voordeligst?

Welke energieleverancier het voordeligst is hangt niet alleen af van je wensen en voorkeuren, maar vooral van je energieverbuik. Er is bijna altijd wel een voordelige energie aanbieding te vinden waarbij je kunt kiezen uit een vast- of variabel tarief en groene- of grijze stroom. Ook maakt het uit of je een energieaanbieder zoekt voor stroom en gas, of alleen voor stroom als je stads- of blokverwarming hebt.

14 dagen bedenktijd
tot €300,- korting
Overstapservice

Voordeligste energieleverancier bij gas & stroom

Welke energieleverancier het voordeligst is, ligt in grote mate aan je energieverbruik.

Het kan voordeliger zijn om bij een hoog elektriciteitsverbruik te kiezen voor een energieleverancier met een hogere gasprijs dan elektriciteitsprijs, of andersom. Kijk hierbij ook naar de verschillen tussen een dubbel- en enkeltarief in de energie vergelijker.

Door in de energie vergelijker hieronder je jaarlijkse energieverbruik en postcode in te vullen, bereken je eenvoudig de energiekosten per energieleverancier. De goedkoopste energiedeals staan altijd bovenaan.

Omdat je verder te maken hebt met verschillende gasregio’s in Nederland, kan de gasprijs verschillen afhankelijk van je postcode. Zo is in Groningen (gasregio 4) de gasprijs het laagst.

Voordeligste energieleverancier bij alleen stroom

Misschien maak je gebruik van stads- of blokverwarming. Of zitten de stookkosten al bij je huurkosten inbegrepen. In dat geval kun je bij gasverbruik in de energie vergelijker de waarde ‘0’ invullen. Je krijgt dan alleen de voordeligste stroom contracten te zien.