Goedkoopste energieleverancier award

Welke energieleverancier is het goedkoopst

Essent – is het goedkoopst bij 1 jaar vast, stroom & gas

Ondanks dat de variable energietarieven slechts 2 keer per jaar wijzigen, is het zo energieaanbieders de vaste energietarieven en de voorwaarden van hun acties wekelijks kunnen aanpassen. Daardoor kan het zo zijn dat er iedere week een andere energieleverancier het goedkoopst is.

14 dagen bedenktijd
tot 200 euro korting
Overstapservice
Beste energie aanbieding

Welke energieleverancier het goedkoopst is bij 1 jaar vast, stroom & gas

Welke energieleverancier het goedkoopst is ligt aan een aantal factoren. Zo speelt de prijs per kWh en de prijs per m3 gas een grote rol. Daarnaast betaalt men vaste leveringskosten per product, vroeger werd dit ook wel het vastrecht genoemd.

Sommige energieleveranciers hebben lagere vaste leveringskosten met hogere tarieven en andersom. Het kan dus van je verbruik afhangen wie de goedkoopste energieleverancier is.

Momenteel is Essent de goedkoopste in 2017 bij een 1 jaar contract. Hierbij krijg je maar liefst 120 euro welkomstkorting in combinatie met een laag vastrecht en lage energietarieven.

Over Essent

Essent levert energie aan meer dan 1 miljoen huishoudens en is een van de grootste leveranciers van Nederland. Als klant van Essent krijg je extra voordelen zoals winacties en unieke voordeelacties.


Energiekosten 1 jaar contract
3500 kWh
€ 685,47
1100 m3
€ 727,51
3 x 25A
€ 384,50
Vermindering Energiebelasting
- 373,33
Kortingsactie
- 150,00
Jaarbedrag
1.274,15
Geschatte maandbedrag
106,18
Profiteer van deze deal

Klant ervaringen Essent

Ervaringen van klanten bij hun energieleverancier nemen wij altijd mee bij het beoordelen van de energieleveranciers. Hier lees je wat andere Essent klanten over hun leverancier te zeggen hebben:

Femme
Enspijk, NL

Als er iets niet klopt of ik begrijp mijn afrekening niet dan word ik ten alle tijden netjes te woord gestaan op de klantenservice. Ook dit geeft mij een prettig gevoel. Het mijn Essent gedeelte is duidelijk en begrijpelijk.

Angelica
Amsterdam, NL

In de praktijk ben ik zeer tevreden over hoe jullie de dingen aanpakken. Jullie reageren gelijk dezelfde dag op mijn vragen. Jullie gaan gelijk achter de dingen aan, kortom jullie zijn erg klantvriendelijk, een compliment hiervoor. Dat mag ook gezegd worden.

Top 3 alternatieve goedkoopste energieleveranciers

Mocht je al klant zijn van Essent en geen gebruik kunnen maken van een korting, dan is het raadzaam om een alternatief voor Essent te zoeken. Energieleveranciers geven nieuwe klanten wel korting en bestaande klanten niet. Het is raadzaam om te kiezen voor 1 jaar contracten zodat je ieder jaar weer kan kijken welke energieleverancier het goedkoopst is voor jou.

Eenvoudig overstappen naar de goedkoopste leverancier

Kiezen voor de goedkoopste energieleverancier is altijd een verstandige keus. Hiermee betaal je het minste voor de vaste maandelijkse lasten. Je voordeel kan al snel oplopen tot meer dan 400 euro per jaar. De verschillen in kosten tussen bijvoorbeeld 1 jaar contracten en variabelen contracten is enorm.

Doordat energieleveranciers geen kortingen aanbieden bij variabele contracten is het voordeliger om een 1 jaar contract te kiezen met een hoge welkomstkorting.

Na het aanmelden bij je nieuwe energieleverancier heb je altijd nog 14 dagen bedenktijd om het contract te annuleren, na deze 14 dagen zit je er aan vast.

Overstappen is overigens zeer eenvoudig. De energieleveranciers regelen onderling dat het contract opgezegd wordt en zorgen voor een soepele leveringswisseling. Hierdoor kom je nooit met dubbele kosten te zitten.

Energiedeal

€ 0,18198 per kWh
€ 0,61812 per kWh
€ 120,- korting