Goedkoopste energieleverancier award

Welke energieleverancier is het goedkoopst?

Essent – is het goedkoopst bij 1 jaar vast voor stroom & gas

Ondanks dat de variabele energietarieven slechts twee keer per jaar wijzigen kunnen energieaanbieders de vaste energietarieven en hun actievoorwaarden wekelijks aanpassen. Daardoor kan het zo zijn dat er iedere week een andere energieleverancier het goedkoopst is.

14 dagen bedenktijd
tot 200 euro korting
Overstapservice
Beste energie aanbieding

Welke energieleverancier het goedkoopst is bij 1 jaar vast voor stroom & gas

Welke energieleverancier het goedkoopst is ligt aan een aantal factoren. Zo spelen de energietarieven per kWh en per m3 gas een grote rol. Daarnaast betaal je vaste leveringskosten per product, ook wel het vastrecht genoemd.

Sommige energieleveranciers hebben lagere vaste leveringskosten met hogere energietarieven en andersom. Het hangt dus van je verbruik af wie de goedkoopste energieleverancier is voor jou.

Momenteel is Essent de goedkoopste in 2017 bij een 1 jaar contract. Hierbij krijg je maar liefst 120 euro welkomstkorting in combinatie met een laag vastrecht en lage energietarieven.

Over Essent

Essent levert energie aan meer dan 1 miljoen huishoudens en is een van de grootste leveranciers van Nederland. Als klant van Essent profiteer je van extra voordelen, zoals win acties en unieke voordeelacties.


Energiekosten 1 jaar contract
3500 kWh
€ 734,35
1100 m3
€ 751,97
3 x 25A
€ 392,81
Vermindering Energiebelasting
- 373,33
Kortingsactie
- 175,00
Jaarbedrag
1.330,79
Geschatte maandbedrag
110,90
Profiteer van deze deal

Klant ervaringen Essent

Ervaringen van klanten bij hun energieleverancier nemen wij altijd mee bij het beoordelen van de energieleveranciers. Hier lees je wat andere Essent klanten over hun leverancier te zeggen hebben:

Femme
Enspijk, NL

Als er iets niet klopt of ik begrijp mijn afrekening niet, dan word ik te allen tijde netjes te woord gestaan door de klantenservice. Dit geeft mij een prettig gevoel. Ook is het ‘mijn Essent’ gedeelte duidelijk en begrijpelijk.

Angelica
Amsterdam, NL

In de praktijk ben ik zeer tevreden over hoe jullie de dingen aanpakken. Jullie reageren dezelfde dag nog op mijn vragen en gaan gelijk achter de zaken aan. Kortom, jullie zijn erg klantvriendelijk. Complimenten hiervoor, dat mag ook gezegd worden.

Top 3 alternatieve goedkoopste energieleveranciers

Ben je al klant van Essent en kun je geen gebruik maken van een korting als bestaande klant? Dan dan we je aan om een alternatief voor Essent te zoeken. Energieleveranciers geven nieuwe klanten wél korting en bestaande klanten in veel gevallen niet. Kies bij voorkeur voor een 1-jarig contract, zodat je ieder jaar opnieuw kan vergelijken welke energieleverancier het goedkoopst is voor jou.

Eenvoudig overstappen naar de goedkoopste leverancier

Kiezen voor de goedkoopste energieleverancier is altijd een verstandige keuze. Zo blijven je maandelijkse vaste energiekosten het laagst. Je voordeel kan bovendien al snel oplopen tot meer dan 400 euro per jaar.

De verschillen in kosten tussen 1-jarige energiecontracten en variabele contracten zijn behoorlijk. Omdat energieleveranciers geen kortingen aanbieden bij variabele contracten is het voordeliger om een 1 jaar contract te kiezen met een hoge welkomstkorting.

Na het aanmelden bij je nieuwe energieleverancier heb je altijd standaard 14 dagen bedenktijd om het contract te annuleren.

Overstappen is overigens zeer eenvoudig. Je huidige en nieuwe energieleverancier regelen onderling dat je oude energiecontract wordt opgezegd en naadloos overgaat in je nieuwe contract. Zo hoef je je geen zorgen maken en kom je nooit met dubbele kosten te zitten.

Energiedeal

€ 0,18198 per kWh
€ 0,61812 per kWh
€ 120,- korting