Welke energieleverancier is het goedkoopst?

Goedkoopste energie vergelijken

Vul je postcode en verbruik in en vergelijk direct de goedkoopste energie.
Energie
leverancier
KortingMaandprijs
met korting
Budget Energie tarieven € 250,00 € 87,83 p.m. Bekijk
Oxxio tarieven € 200,00 € 90,67 p.m. Bekijk
Vandebron tarieven € 200,00 € 91,18 p.m. Bekijk
Vattenfall tarieven € 200,00 € 94,18 p.m. Bekijk
Energiedirect tarieven € 120,00 € 96,25 p.m. Bekijk

* De maandprijs is berekend op basis van een gemiddeld huishouden bij 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas bij 1 jaar vast.

Goedkoopste energieleverancier

Met behulp van de postcodecheck vergelijk je eenvoudig alle leveranciers op jouw postcode en vind je snel de goedkoopste energieleverancier. Je ziet bovendien meteen of je gebruik kunt maken van een welkomstkorting of cashback aanbieding. Een korting kan oplopen tot wel € 300,- per jaar!

Energieverbruik

Wie de goedkoopste energieleverancier is voor jou heeft in de eerste plaats te maken je energieverbruik. Je verbruik hangt af van hoe zuinig je omgaat met energie, hoeveel apparaten je gebruikt en de levensduur van deze apparaten én je woning.

Woningtype

Niet alleen aanpassingen aan je woning, zoals isolatie en dubbele beglazing hebben invloed op je energieverbruik, maar ook het type woning. Zo verbruiken een vrijstaande woning en een hoekwoning over het algemeen meer energie dan een appartement.

Gasregiotoeslag

Neem je naast stroom ook gas af, dan betaal je bovenop de gebruikelijke energietarieven voor gas ook een regiotoeslag. De hoogte van deze gastoeslag is afhankelijk van de regio waar je woont. Hoe dichter bij Groningen je woont, des te lager de toeslag.

Korting

Stap je daarnaast over naar een energiecontract met een welkomstkorting of cashback, dan kan dit ook weer honderden euro’s schelen op je energiekosten. Kortom, al deze factoren bepalen welke energieleverancier voor jou uiteindelijk de goedkoopste is.

Goedkoopste energieleverancier Nederland

De goedkoopste energieleverancier van Nederland is regelmatig een andere. Energieleveranciers veranderen bijna wekelijks hun energietarieven. De energietarieven hangen nauw samen met de prijzen voor olie en gas op de energiemarkt. Dit geldt voor zowel de vaste- als variabele tarieven.

Ook komen energieleveranciers regelmatig met nieuwe kortingsacties, waardoor de ene leverancier weer goedkoper is dan de andere. Wij houden continue de energietarieven bij van alle energieleveranciers. Je vindt daarom de meest actuele energieprijzen terug in onze energievergelijker.

Welke energieleverancier kiezen met goedkoopste gas en stroom?

De goedkoopste optie is om gas en stroom samen af te nemen bij dezelfde energieleverancier. Vaak geven energieleveranciers namelijk een hoge welkomstkorting wanneer je beide diensten bij ze afneemt, dan apart. Welke energieleverancier het goedkoopste gas en stroom aanbiedt.

Welke energieleverancier kiezen met alleen stroom?

Krijg je thuis warmte geleverd via blok- of stadsverwarming? Dan kun je wel overstappen naar een andere stroomleverancier, maar niet overstappen van gasleverancier. In dat geval bespaar je door de goedkoopste stroomleverancier te kiezen.

Dat doe je door alleen stroom te vergelijken. Je geef hierbij eenvoudig je stroomverbruik op in de postcodecheck. Hoewel minder hoog dan met gas en stroom, kun je met alleen stroom ook een mooie welkomstkorting of cashback meepakken.

Goedkoopste energieleverancier 2020

Vind snel de goedkoopste energieleverancier van 2020 op jouw adres door je postcode in te vullen in de vergelijker hieronder. Met behulp van je postcode laten we je exact de gastarieven zien afhankelijk van de gasregio waarin je woont. Heb je zonnepanelen op je dak? Dan geef je eenvoudig aan in de vergelijker bij je verbruik hoeveel kWh je opwekt. We laten je per energieleverancier zien hoeveel korting je krijgt met salderen.

Heb je geen idee wat je verbruik is? Geen probleem. Geef dan simpelweg aan met hoeveel personen je op jouw adres woont. Wij maken een schatting van je energieverbruik op basis van het aantal personen. Standaard staat deze ingesteld op een tweepersoonshuishouden met een gemiddeld verbruik van 2500 kWh en 1000m3.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier

Heb je de goedkoopste energieleverancier gevonden? Stap dan eenvoudig over en bespaar tot wel €350,- per jaar. Om overstappen zo laagdrempelig mogelijk te houden, bieden energieleveranciers de gratis overstapservice aan.

Wat houdt dat in? Je nieuwe- en huidige leverancier regelen een zorgeloze overstap voor je. Zo kun jij je tijd besteden aan andere dingen. Het enige wat jij hoeft te doen is je simpelweg aan te melden.

Daarom overstappen:
  • Gratis overstapservice
  • 14 kalenderdagen bedenktijd
  • Eenvoudig vergelijken