cashback deals energieleveranciers

Wil je lekker geld besparen, dan is energie aanbiedingen met cashback vergelijken altijd een goed idee. De cashbacks liggen momenteel tussen de € 50,- tot € 350,-. Hier valt veel winst mee te behalen. Ben je op zoek naar de hoogste cashback of een cashback met lage tarieven? We hebben de beste energiedeals met welkomstkorting voor je op een rij gezet.


Energieleveranciers met de hoogste cashback

De hoogste cashbacks worden vaak bij meerjarige contracten aangeboden. Deze zijn vaak wel met een cashbackkorting vanaf € 200 te vinden. Maar ook bij 1-jarige contracten komen we soms welkomstkortingen tot € 200,- tegen. Nog voordeliger dus!

Check de hoogste cashbacks van energieleveranciers van dit moment:

Energie
leverancier
Cashback Contractduur
Engie
 • € 200,00
 • 1 jaar
 • Bekijk
  Eneco
 • € 100,00
 • 1 jaar
 • Bekijk
  Vattenfall
 • € 200,00
 • 1 jaar
 • Bekijk
  Essent
 • € 150,00
 • 1 jaar
 • Bekijk
  PowerPeers
 • € 200,00
 • 1 jaar
 • Bekijk

  Cashbacks met lage tarieven

  Ideaal is om een hoge cashback te vinden met lage energietarieven. Hiermee bespaar je op je energiekosten én je ontvangt een extra bedrag op je rekening.

  Check de top 5 cashback aanbiedingen met lage tarieven:

  Energie
  leverancier
  Korting Maandprijs
  met
  korting
  Energiedirect
  € 160,00
  € 114,11 p.m. Bekijk
  Engie
  € 200,00
  € 119,47 p.m. Bekijk
  Eneco
  € 100,00
  € 122,28 p.m. Bekijk
  Vattenfall
  € 200,00
  € 125,09 p.m. Bekijk
  Oxxio
  € 40,00
  € 125,68 p.m. Bekijk

  * De maandprijs is berekend op basis van een gemiddeld huishouden bij 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas bij 1 jaar vast.

  Waarom energie vergelijken met cashback?

  Als je ergens makkelijk geld mee kan verdienen, is het wel met een energie aanbieding met cashback. Energieleveranciers geven nieuwe klanten vaak een welkomstkorting in de vorm van een energie cashback. Door elk jaar over te stappen van energieleverancier, kan je met geluk zelfs € 150 of meer per jaar verdienen.

  Wanneer ontvang ik de cashback?

  De cashback ontvang je bij de meeste energieleveranciers na een contractperiode van 12 maanden. Maar sluit je een cashback aanbieding met een meerjarig contract af? Dan kunnen sommige leveranciers het bedrag verdelen over de looptijd of zelfs pas aan het eind van de looptijd overmaken.

  Een voorbeeld: stel, je sluit een contract af voor drie jaar met een cashback van € 300,-. Dan ontvang je per jaar € 100,- met je jaarnota bij energieleveranciers Powerpeers en Pure Energie.

  Check wanneer energieleveranciers de cashback overmaken:

  Energieleverancier:Cashback verrekend met:Cashback aanbieding voor:
  Budget EnergieDe laatste jaarnota van de totale looptijdAlleen nieuwe klantenNaar Budget Energie
  EngieDe eerste jaarnotaNieuwe én bestaande klantenNaar Eneco
  EnergieDirectDe eerste jaarnotaNieuwe én bestaande klantenNaar Energiedirect
  EngieDe eerste jaarnotaAlleen nieuwe klantenNaar Engie
  EssentDe eerste jaarnotaAlleen nieuwe klantenNaar Essent
  NLEDe eerste jaarnotaAlleen nieuwe klantenNaar NLE
  OxxioDe eerste jaarnotaAlleen nieuwe klantenNaar Oxxio
  PowerpeersElke jaarnota verdeeld over de totale looptijdAlleen nieuwe klantenNaar Powerpeers
  pure-energieElke jaarnota verdeeld over de totale looptijdNieuwe én bestaande klantenNaar Pure Energie
  VandebronDe eerste jaarnotaAlleen nieuwe klantenNaar Vandebron
  NuonDe eerste jaarnotaAlleen nieuwe klantenNaar Vattenfall

  Wel goed om te weten, is dat de cashback altijd wordt verrekend met je jaarafrekening, of wanneer je daarna overstapt van leverancier, met je eindafrekening. Dus heb je niet meer energie afgenomen dan vooraf ingeschat met je termijnbedrag? Dan ontvang je die cashback direct op je rekening. Koop er wat leuks mee of zet het op je spaarrekening. Aan jou de keuze!

  Ook als je toch moet bijbetalen, kan je de cashback als korting zien. Want dit betekent dat je hiervoor deels of helemaal geen extra eigen geld hoeft te gebruiken om bij te betalen.

  Drie tips bij energie met cashback vergelijken

  Tot slot hebben we nog drie handige tips om met een cashback aanbieding ook makkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jou te vinden.

  1. Vergelijk energieleveranciers en de verschillende aanbiedingen op basis van een schatting van jouw verbruik; Alleen dan weet je of die ene cashback ook voor jouw huishouden een laag termijnbedrag oplevert.
  2. Kies een 1-jarig contract i.p.v. een meerjarig contract:
   De cashback aanbiedingen voor meerjarige contracten lijken veel aantrekkelijker met de hoge welkomstkortingen, maar zijn niet altijd voordeliger als je dat bedrag verrekend naar de korting per jaar. Zodra een 1-jarig contract een welkomstkorting heeft vanaf € 120,-, vind je bijna geen hogere cashback met een meerjarig contract. Meerjarige contracten gaan vaak voor 3 jaar tot € 350,- welkomstpremie. Als je dit uitrekent naar een welkomstpremie per jaar, is dit ongeveer € 116,- cashback.
   Ook zien we soms dat de tarieven hoger zijn bij meerjarige contracten, waardoor je per maand ook meer betaalt dan met een 1-jarig contract.
  3. Stap pas over van energieleverancier als je contract dit toe laat:
   Soms zitten er echt goede energie aanbiedingen tussen die verleidelijk zijn om meteen af te sluiten. Vergeet daarbij niet dat energieleveranciers je een opzegboete mogen geven wanneer je je contract eerder beëindigt dan je contractdatum. Gelukkig kan je naar de meeste leveranciers al 3 maanden voor je contractdatum overstappen. Vul in het aanmeldformulier als startdatum de einddatum van je huidige contract in, dan omzeil je ook een opzegboete.