De nieuwe energietarieven van alle energieleveranciers in 2018

Energietarieven 2018 – Prijzen voor gas en stroom

Energie leverancier Prijs per KwhPrijs per m³
Eneco0,200900,66267
EnergieDirect0,205510,64510
Essent0,206640,66794
Nuon0,210220,65934
BudgetEnergie0,203010,62135

Energietarieven vergelijken

Met hoeveel personen woon je in huis?

Wat voor soort woning heb je?

Geschatte verbruik:

Stroom

kWh

Gas

Stadswarmte? Vul dan 0 m³ in bij het gasverbruik.

Vul je postcode in voor het juiste tarief:

Postcode

Huisnr.

Alle energietarieven van Nederland

Energietarieven vergelijken

Wist je dat de variabele energietarieven twee keer per jaar veranderen, namelijk in januari en in juli, maar dat energie aanbiedingen continu mogen veranderen?

Energie aanbiedingen bepalen voor een groot deel wat je uiteindelijk betaald. De eenmalige welkomstkorting of cashback bepalen in combinatie met de energietarieven de prijs die je uiteindelijk betaald.


Waarom veranderen de energietarieven?

Ben je op zoek bent naar een nieuw vast contract? Houdt er dan rekening mee dat de energietarieven continu wijzigen. Zo kan de ene week de ene energieleverancier goedkoper zijn, maar de week daarna een andere leverancier.

Waarom veranderen de energietarieven steeds? Dit heeft allerlei oorzaken. Belangrijke redenen zijn: de olieprijs, de economische toestand in de wereld, politieke ontwikkelingen, maar ook het inkoopbeleid van je energieleverancier.


Tips bij energie tarieven vergelijken

Omdat energieleveranciers continu hun aanbiedingen en energietarieven veranderen is het belangrijk om een goede vergelijker te gebruiken. Let daarbij op de prijs per kWh voor stroom en de prijs per m3 voor gas, maar ook met het vastrecht, eenmalige kortingen en aanbiedingen.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de contractduur. Bij een contract van 1 jaar weegt de eenmalige korting namelijk zwaarder dan bij een contract van 3 of zelfs 5 jaar. In de energievergelijker op deze pagina kun je zien dat 1-jarige contracten vrijwel altijd het goedkoopste zijn.

Over het algemeen is de regel: Je bent het goedkoopste uit als je ieder jaar overstapt. Dit komt omdat bij elke overstap je opnieuw een eenmalige korting krijgt. Energieleveranciers doen over het algemeen weinig voor hun bestaande klanten in vergelijking met nieuwe klanten.


Waar zijn de energietarieven het goedkoopst?

Bij welke energieleverancier je het goedkoopst uit bent, is afhankelijk van je verbruik. Bij een hoger verbruik is het vastrecht namelijk minder van invloed dan de prijs per kWh stroom of m3 gas.

Schat daarom in de onderstaande vergelijker het stroom- en gasverbuik in om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Weet je niet wat jouw huishouden verbruikt? Dan kun je gewoon gebruik maken van het gemiddelde verbruik. Afhankelijk van je verbruik kan het zijn dat een andere leverancier het goedkoopst is.

Verder speelt de locatie van de woning waarvoor je energie aanvraagt ook een rol in je totale energie kosten. Energieleveranciers kunnen namelijk een korting geven afhankelijk van het adres. Als laatste verschilt het gastarief per regio. Gas is in de ene regio duurder dan in andere regio’s. Vergeet daarom niet de postcode in te vullen bij het vergelijken.

Energietarieven vergelijken van alle energieleveranciers

Reken in de energie vergelijker hieronder direct uit welk energietarief bij jou past. Bij het vergelijken wordt rekening gehouden met de energietarieven, netbeheerkosten, vastrechtkosten, kortingen en aanbiedingen.

Zo ben je verzekerd van een compleet en eerlijk beeld van wat je echt per maand kwijt bent en zie je in een oogopslag welke energieleverancier het goedkoopste is bij jouw verbruik.

Voordelige energietarieven

Met een energietarief van € 0,18356 per kWh stroom en € 0,18356 per m³ gas is EnergieDirect momenteel de goedkoopste energieleverancier op basis van de energietarieven. Naast deze voordelige tarieven biedt EnergieDirect ook een welkomstkorting van € 110,- bij een jaarcontract voor nieuwe klanten van gas en stroom.

Via onze energie vergelijker kan je op basis van je postcode en energieverbruik de verwachte energiekosten berekenen voor je woning.

Energiedeal EnergieDirect

€ 0,18356 per kWh
€ 0,60420 per kWh
€ 110,- korting