Energietarieven

Energietarieven vergelijken

Vul je postcode en verbruik in en vergelijk direct alle energietarieven.

Energietarieven 2019

Energie
leverancier
Energie
tarieven
Maandprijs
met korting
Nuon tarieven
 • € 0,2331 kWh
 • € 0,7997 m3
 • € 109,28 p.m. Bekijk
  Essent tarieven
 • € 0,2218 kWh
 • € 0,7750 m3
 • € 113,29 p.m. Bekijk
  Eneco tarieven
 • € 0,2227 kWh
 • € 0,7828 m3
 • € 116,03 p.m. Bekijk
  Energiedirect tarieven
 • € 0,2222 kWh
 • € 0,7681 m3
 • € 120,24 p.m. Bekijk
  Budget Energie tarieven
 • € 0,2299 kWh
 • € 0,7569 m3
 • € 127,96 p.m. Bekijk

  * De maandprijs is berekend op basis van een gemiddeld huishouden bij 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas bij 1 jaar vast.

  Energietarieven vergelijken

  Wist je dat de variabele energietarieven twee keer per jaar veranderen, namelijk in januari en in juli? Maar dat energie aanbiedingen continu mogen veranderen?

  Energie aanbiedingen bepalen voor een groot deel wat je uiteindelijk betaalt. De eenmalige welkomstkorting of cashback bepalen in combinatie met de energietarieven de prijs die je uiteindelijk betaalt.


  Waarom veranderen de energietarieven?

  Ben je op zoek naar een nieuw vast contract? Houdt er dan rekening mee dat de energietarieven continu wijzigen. Zo kan de ene week de ene energieleverancier goedkoper zijn, maar de week daarna een andere leverancier.

  Waarom veranderen de energietarieven steeds? Dit heeft allerlei oorzaken. Belangrijke redenen zijn: de olieprijs, de economische toestand in de wereld, politieke ontwikkelingen, maar ook het inkoopbeleid van je energieleverancier.


  energietarieven vergelijken

  Tips bij energietarieven vergelijken

  Omdat energieleveranciers continu hun aanbiedingen en energietarieven veranderen is het belangrijk om een goede vergelijker te gebruiken. Let daarbij op de prijs per kWh voor stroom en de prijs per m3 voor gas, maar ook met het vastrecht, eenmalige kortingen en aanbiedingen.

  Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de contractduur. Bij een contract van 1 jaar weegt de eenmalige korting namelijk zwaarder dan bij een contract van 3 of zelfs 5 jaar. In de energievergelijker op deze pagina kun je zien dat 1-jarige contracten vrijwel altijd het goedkoopste zijn.

  Over het algemeen is de regel: Je bent het goedkoopste uit als je ieder jaar overstapt. Dit komt omdat bij elke overstap je opnieuw een eenmalige korting krijgt. Energieleveranciers doen over het algemeen weinig voor hun bestaande klanten in vergelijking met nieuwe klanten.


  Waar zijn de energietarieven het goedkoopst voor mij?

  Bij welke energieleverancier je het goedkoopst uit bent, is afhankelijk van je verbruik. Bij een hoger verbruik is het vastrecht namelijk minder van invloed dan de prijs per kWh stroom of m3 gas.

  Schat daarom in de onderstaande vergelijker het stroom- en gasverbuik in om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Weet je niet wat jouw huishouden verbruikt? Dan kun je gewoon gebruik maken van het gemiddelde verbruik. Afhankelijk van je verbruik kan het zijn dat een andere leverancier het goedkoopst is.

  Verder speelt de locatie van de woning waarvoor je energie aanvraagt ook een rol in je totale energie kosten. Energieleveranciers kunnen namelijk een korting geven afhankelijk van het adres. Als laatste verschilt het gastarief per regio. Gas is in de ene regio duurder dan in andere regio’s. Vergeet daarom niet de postcode in te vullen bij het vergelijken.

  goedkoopste energietarieven

  Energietarieven vergelijken van alle energieleveranciers

  Reken in de energievergelijker hieronder direct uit welk energietarief bij jou past. Bij het vergelijken wordt rekening gehouden met de energietarieven, netbeheerkosten, vastrechtkosten, kortingen en aanbiedingen.

  Zo ben je verzekerd van een compleet en eerlijk beeld van wat je echt per maand kwijt bent en zie je in een oogopslag welke energieleverancier het goedkoopste is bij jouw verbruik.

  Goedkoopste energietarieven - Nuon

  Met energietarieven van € 0,233136 per kWh stroom en € 0,799725 per m³ gas is Nuon momenteel gemiddeld de goedkoopste energieleverancier op basis van de energietarieven.

  Momenteel krijg je bij Nuon 1 jaar naast de laagste energietarieven nog eens €250,00 korting.

  Energie deal Nuon

  € 0,233136 per kWh
  € 0,799725 per m3

  Overstappen naar de goedkoopste energietarieven

  Heb je de energieleverancier gevonden met de goedkoopste energietarieven? Stap dan eenvoudig over en bespaar honderden euro’s per jaar. Om overstappen zo laagdrempelig mogelijk te houden bieden energieleveranciers de gratis overstapservice aan.

  Wat houdt dat in? Je nieuwe- en huidige energieleverancier regelen een zorgeloze overstap voor je. Zo kun jij je tijd besteden aan andere dingen. Het enige wat je hoeft te doen is je simpelweg aan te melden.

  • Gratis overstapservice
  • 14 kalenderdagen bedenktijd
  • Eenvoudig vergelijken

  Je overstap goed geregeld

  Nadat je je hebt aangemeld gaat je nieuwe energieleverancier direct voor je aan de slag.

  1. Je ontvangt een bevestiging van je overstap van je nieuwe energieleverancier per e-mail. Daarin vind je de contractvoorwaarden met de energietarieven en je korting.

  2. Je ontvangt per post een welkomstbevestiging met je nieuwe energiecontract. Vanaf dat moment heb je 14 kalenderdagen bedenktijd.

  3. Geef als laatste nog even je meterstanden door via de website van je nieuwe leverancier of via de meterstandenkaart. Het besparen kan beginnen!

  Je huidige energieleverancier beëindigd intussen je huidige contract en je krijgt na ongeveer twee weken bericht dat je contract is beëindigd. Tot slot stuurt je huidige energieleverancier je de eindafrekening. Het kan zijn dat er nog openstaande kosten verrekend moeten worden, of je krijgt teveel betaalde voorschot teruggestort.