Energietarieven

Energietarieven veranderen geregeld. Vergelijk daarom alle energietarieven met onze postcodecheck en bespaar jaarlijks veel geld.

 • Overzicht alle energieleveranciers
 • Bespaar met energietarieven vergelijken
 • Onafhankelijk vergelijken en compleet overzicht

Energietarieven vergelijken

Vul je postcode en verbruik in en vergelijk direct alle energietarieven.

Energietarieven vergelijken

Er zijn veel energieleveranciers en dus ook veel verschillende energietarieven. Wist je dat je door energietarieven vergelijken veel geld kunt besparen? Om het vergelijken zo gemakkelijk mogelijk voor jou te maken hebben we een overzicht van alle energietarieven gemaakt. Zo zie je precies waar jij de laagste energietarieven krijgt.

Vaste en variabele energietarieven

Wanneer je een energiecontract afsluit kun je kiezen voor variabele energietarieven of vaste energietarieven. Bij een vast contract betaal je dezelfde energietarieven gedurende je gehele contract. Energieleveranciers mogen bij een variabel contract de energietarieven twee keer per jaar veranderen, namelijk in januari en in juli. Wanneer je kiest voor een variabel contract kan het dus zomaar zijn dat je na een half jaar meer of juist minder betaalt voor je energie. Wij raden over het algemeen aan om te kiezen voor een vast contract, omdat je dan weet wat jij voor je energie betaalt.

Tips bij energie vergelijken

Energietarieven kunnen maximaal twee keer per jaar veranderen, maar energie aanbiedingen mogen continu veranderen. Energie aanbiedingen bepalen voor een groot deel wat je uiteindelijk betaalt. De eenmalige welkomstkorting of cashback bepalen in combinatie met de energietarieven de prijs die je uiteindelijk betaalt.

Omdat energieleveranciers continu hun aanbiedingen en energietarieven veranderen is het belangrijk om een goede vergelijker te gebruiken. Let daarbij op de prijs per kWh voor stroom en de prijs per m3 voor gas, maar ook met het vastrecht, eenmalige kortingen en aanbiedingen.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de contractduur. Bij een contract van 1 jaar weegt de eenmalige korting namelijk zwaarder dan bij een contract van 3 of zelfs 5 jaar. In de energievergelijker op deze pagina kun je zien dat 1-jarige contracten vrijwel altijd het goedkoopste zijn.

Energietarieven 2019

De energietarieven zijn in 2019 gestegen. Het is daarom nog belangrijker geworden om de energietarieven te vergelijken en te zien waar jij het beste een energiecontract kunt afsluiten. Bekijk de energietarieven van de leveranciers in 2019:

Energie
leverancier
Energie
tarieven
Maandprijs
met korting
Oxxio tarieven
 • € 0,2143 kWh
 • € 0,7266 m3
 • € 107,54 p.m. Bekijk
  Essent tarieven
 • € 0,2193 kWh
 • € 0,7407 m3
 • € 110,16 p.m. Bekijk
  Eneco tarieven
 • € 0,2180 kWh
 • € 0,7413 m3
 • € 110,78 p.m. Bekijk
  Nuon tarieven
 • € 0,2290 kWh
 • € 0,7545 m3
 • € 111,32 p.m. Bekijk
  Energiedirect tarieven
 • € 0,2162 kWh
 • € 0,7291 m3
 • € 114,64 p.m. Bekijk

  * De maandprijs is berekend op basis van een gemiddeld huishouden bij 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas bij 1 jaar vast.

  Waar zijn de energietarieven het goedkoopst voor mij?

  Bij welke energieleverancier je het goedkoopst uit bent, is afhankelijk van je verbruik. Bij een hoger verbruik is het vastrecht namelijk minder van invloed dan de prijs per kWh stroom of m3 gas.

  Energietarieven en eigen verbruik

  Schat daarom in de onderstaande vergelijker het stroom- en gasverbuik in om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Weet je niet wat jouw huishouden verbruikt? Dan kun je gewoon gebruik maken van het gemiddelde verbruik. Afhankelijk van je verbruik kan het zijn dat een andere leverancier het goedkoopst is.

  Verder speelt de locatie van de woning waarvoor je energie aanvraagt ook een rol in je totale energie kosten. Energieleveranciers kunnen namelijk een korting geven afhankelijk van het adres. Als laatste verschilt het gastarief per regio. Gas is in de ene regio duurder dan in andere regio’s. Vergeet daarom niet de postcode in te vullen bij het vergelijken.

  Goedkoopste energietarieven - Oxxio

  Met energietarieven van € 0,214327 per kWh stroom en € 0,726641 per m³ gas is Oxxio op dit moment gemiddeld de goedkoopste energieleverancier op basis van de energietarieven.

  Momenteel krijg je bij Oxxio 1 jaar naast de laagste energietarieven nog eens €180,00 korting.

  Energietarieven vergelijken van alle energieleveranciers

  Reken in de energievergelijker hieronder direct uit welk energietarief bij jou past. Bij het vergelijken wordt rekening gehouden met de energietarieven, netbeheerkosten, vastrechtkosten, kortingen en aanbiedingen.

  Zo ben je verzekerd van een compleet en eerlijk beeld van wat je echt per maand kwijt bent en zie je in een oogopslag welke energieleverancier het goedkoopste is bij jouw verbruik.

  Heb je geen idee wat je verbruik is? Geen probleem. Geef dan simpelweg aan met hoeveel personen je op jouw adres woont. Wij maken een schatting van je energieverbruik op basis van het aantal personen. Standaard staat deze ingesteld op een tweepersoonshuishouden met een gemiddeld verbruik van 2500 kWh en 1000m3.

  Overstappen naar de goedkoopste energietarieven

  Heb je de energieleverancier gevonden met de goedkoopste energietarieven? Stap dan eenvoudig over en bespaar honderden euro’s per jaar. Om overstappen zo laagdrempelig mogelijk te houden bieden energieleveranciers de gratis overstapservice aan.

  Wat houdt de gratis overstapservice in? Je nieuwe- en huidige energieleverancier regelen een zorgeloze overstap voor je. Zo kun jij je tijd besteden aan andere dingen. Het enige wat je hoeft te doen is je simpelweg aan te melden en je meterstanden door te geven. Heb je een slimme meter? Dan gebeurt dit automatisch. Het voordeel van de overstapservice is dat je er verzekerd van bent dat je geen moment zonder energie komt te zitten. Je huidige- en nieuwe energieleveranciers regelen namelijk onderling wanneer jij kan overstappen.

  Daarom overstappen:

  • Gratis overstapservice
  • Altijd voordeliger dan via de website van de leverancier
  • Laagste prijsgarantie

  Je overstap goed geregeld

  Nadat je je hebt aangemeld gaat je nieuwe energieleverancier direct voor je aan de slag. In drie stappen is je overstap geregeld!

  1. Je hebt 14 dagen bedenktijd

  Je ontvangt per post een welkomstbevestiging met je nieuwe energiecontract. Vanaf dat moment heb je 14 kalenderdagen bedenktijd.

  2. Je oude contract wordt beëindigd

  Je huidige energieleverancier beëindigd intussen je huidige contract en stuurt je de eindafrekening. Het kan zijn dat er nog openstaande kosten verrekend moeten worden, of je krijgt teveel betaalde voorschot teruggestort. Na ongeveer twee weken krijg je bericht dat je contract is beëindigd.

  3. Geef je meterstanden door

  Geef als laatste nog even je meterstanden door via de website van je nieuwe leverancier, of via de meterstandenkaart. Het besparen kan beginnen!

  energietarieven 2019