De nieuwe energietarieven van alle energieleveranciers in 2018

Energietarieven 2018 – tarieven voor gas en stroom bij 1 jaar vast

Energie leverancierEnergie tarievenMaandprijs incl. korting
Eneco tarievenEneco tarieven
 • € 0,2152 kWh
 • € 0,7066 m3
 • € 102,74 p.m.Bekijk
  Energie direct tarieven Energie direct tarieven
 • € 0,2215 kWh
 • € 0,7061 m3
 • € 107,03 p.m.Bekijk
  Essent tarievenEssent tarieven
 • € 0,2118 kWh
 • € 0,7081 m3
 • € 98,47 p.m.Bekijk
  Nuon tarievenNuon tarieven
 • € 0,2252 kWh
 • € 0,7155 m3
 • € 95,07 p.m. Bekijk
  Budget Energie tarievenBudget Energie tarieven
 • € 0,2127 kWh
 • € 0,6504 m3
 • € 103,86 p.m. Bekijk

  * De maandprijs is berekend op basis van een gemiddeld huishouden bij 2500 kWh stroom en 1000m3 gas.

  Energietarieven vergelijken

  Met hoeveel personen woon je in huis?

  Geschatte verbruik:

  Stroom

  kWh

  Gas

  Stadswarmte? Vul dan 0 m³ in bij het gasverbruik.

  Vul je postcode in voor het juiste tarief:

  Postcode

  Huisnr.

  Alle energietarieven van Nederland

  Energietarieven vergelijken

  Wist je dat de variabele energietarieven twee keer per jaar veranderen, namelijk in januari en in juli? Maar dat energie aanbiedingen continu mogen veranderen?

  Energie aanbiedingen bepalen voor een groot deel wat je uiteindelijk betaalt. De eenmalige welkomstkorting of cashback bepalen in combinatie met de energietarieven de prijs die je uiteindelijk betaalt.


  Waarom veranderen de energietarieven?

  Ben je op zoe naar een nieuw vast contract? Houdt er dan rekening mee dat de energietarieven continu wijzigen. Zo kan de ene week de ene energieleverancier goedkoper zijn, maar de week daarna een andere leverancier.

  Waarom veranderen de energietarieven steeds? Dit heeft allerlei oorzaken. Belangrijke redenen zijn: de olieprijs, de economische toestand in de wereld, politieke ontwikkelingen, maar ook het inkoopbeleid van je energieleverancier.


  energietarieven vergelijken

  Tips bij energie tarieven vergelijken

  Omdat energieleveranciers continu hun aanbiedingen en energietarieven veranderen is het belangrijk om een goede vergelijker te gebruiken. Let daarbij op de prijs per kWh voor stroom en de prijs per m3 voor gas, maar ook met het vastrecht, eenmalige kortingen en aanbiedingen.

  Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de contractduur. Bij een contract van 1 jaar weegt de eenmalige korting namelijk zwaarder dan bij een contract van 3 of zelfs 5 jaar. In de energievergelijker op deze pagina kun je zien dat 1-jarige contracten vrijwel altijd het goedkoopste zijn.

  Over het algemeen is de regel: Je bent het goedkoopste uit als je ieder jaar overstapt. Dit komt omdat bij elke overstap je opnieuw een eenmalige korting krijgt. Energieleveranciers doen over het algemeen weinig voor hun bestaande klanten in vergelijking met nieuwe klanten.


  Waar zijn de energietarieven het goedkoopst voor mij?

  Bij welke energieleverancier je het goedkoopst uit bent, is afhankelijk van je verbruik. Bij een hoger verbruik is het vastrecht namelijk minder van invloed dan de prijs per kWh stroom of m3 gas.

  Schat daarom in de onderstaande vergelijker het stroom- en gasverbuik in om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Weet je niet wat jouw huishouden verbruikt? Dan kun je gewoon gebruik maken van het gemiddelde verbruik. Afhankelijk van je verbruik kan het zijn dat een andere leverancier het goedkoopst is.

  Verder speelt de locatie van de woning waarvoor je energie aanvraagt ook een rol in je totale energie kosten. Energieleveranciers kunnen namelijk een korting geven afhankelijk van het adres. Als laatste verschilt het gastarief per regio. Gas is in de ene regio duurder dan in andere regio’s. Vergeet daarom niet de postcode in te vullen bij het vergelijken.

  goedkoopste energietarieven

  Energietarieven vergelijken van alle energieleveranciers

  Reken in de energie vergelijker hieronder direct uit welk energietarief bij jou past. Bij het vergelijken wordt rekening gehouden met de energietarieven, netbeheerkosten, vastrechtkosten, kortingen en aanbiedingen.

  Zo ben je verzekerd van een compleet en eerlijk beeld van wat je echt per maand kwijt bent en zie je in een oogopslag welke energieleverancier het goedkoopste is bij jouw verbruik.

  Goedkoopste energietarieven – Powerpeers

  Met energietarieven van € 0,211935 per kWh stroom en € 0,622101 per m³ gas is Powerpeers momenteel gemiddeld de goedkoopste energieleverancier op basis van haar energietarieven. Powerpeers is één van de voorlopers in de energietranisitie naar schone energie. Powerpeers levert enkel 100% groene stroom van Nederlandse bodem en gelooft er in dat iedere klant een wezenlijk verschil kan maken in de omschakeling naar een duurzame energievoorziening.

  Bij Powerpeers kun je zowel stroom & gas afnemen als alleen stroom. Heb je zonnepanelen op je dak? Dan biedt Powerpeers je de mogelijkheid ‘opwekker’ te zijn van groene stroom en jouw stroom te leveren aan ‘peers’ bij jou in de buurt. Houd je zelf opgewekte stroom over? Dan biedt Powerpeers naast een super scherp teruglevertarief nog eens een unieke opwekkersvergoeding bovenop het teruglevertarief.

  Momenteel krijg je bij Powerpeers bij een energiecontract 1 jaar vast stroom & gas naast de laagste energietarieven nog eens € 125,- welkomstkorting.

  Energie deal Powerpeers

  € 0,211935 per kWh
  € 0,622101 per m3