Energieleveranciers

Vraag jij je af welke energieleveranciers er allemaal zijn? Hieronder hebben we een volledig overzicht opgesteld van alle energieleveranciers in Nederland. Zo vergelijk je eenvoudig alle energieleveranciers met elkaar.

 • Overzicht alle energieleveranciers
 • Bespaar met energieleveranciers vergelijken
 • Onafhankelijk leveranciers vergelijken

Energieleveranciers vergelijken

Vul je postcode en verbruik in en vergelijk direct alle energieleveranciers op jouw adres.

Energieleveranciers Nederland

Om de leverancier te vinden die het beste bij je past wil je natuurlijk wat meer weten over de energieleveranciers. Daarom bespreken we hieronder kort alle energieleveranciers van Nederland. Maak kennis met alle energieleveranciers en vergelijk ze op wat jij belangrijk vindt, zoals duurzaamheid en prijs. Bij de energietarieven zijn we uitgegaan van een gemiddeld verbruik van 2500 kWh stroom en 1000m3. Dit is vergelijkbaar met een tweepersoonshuishouden.

Alle energieleveranciers

 • Essent
 • Nuon Vattenfall
 • Oxxio
 • Powerpeers
 • Eneco
 • Vandebron
 • Budget Energie
 • Energie Direct
 • Pure Energie
 • NLE
 • Engie
Essent
8.1 Klantbeoordeling Luxe aanbiedingen

Essent

Met ruim 2,5 miljoen klanten is Essent één van de grootste energieleveranciers van Nederland. Als klant van Essent kan je extra voordeel krijgen met het gratis klantprogramma Thuisvoordeel. Zo krijg je standaard korting op stroom en Essent producten, krijg je een paar keer per jaar leuke cadeautjes en kan je extra Air Miles sparen.

Ondanks het grote klantenbestand en de langzamere omschakeling naar duurzame energie, zet Essent zich onverminderd in voor duurzame energie. Essent blijkt uit duurzaamheidsonderzoek weer een stukje groener dan eerdere jaren en behoort niet langer tot de ‘achterblijvers’.

Bij Essent kies je tussen een 1-jarig of 3-jarig energiecontract. Essent geeft je bij haar contracten een forse welkomstkorting, waarmee je maandlasten voor energie behoorlijk omlaag kunnen. Ben je meer van een kado bij je contract? Bekijk dan de luxe kado’s van Essent. Zo krijg je momenteel een gratis Bol.com kaart t.w.v. € 150,- bij een 1 jaar contract.

Herkomst energie Essent

Essent zet zich helemaal in voor windenergie. Je krijgt bij Essent dan ook 100% windenergie geleverd. Daarnaast levert Essent een klein deel groen gas aan consumenten en daarmee de grootste leverancier van groen gas op dit moment, zo’n 20%.

Essent tarieven

In combinatie met hoge welkomstkortingen is Essent één van de goedkoopste energieleveranciers van Nederland. Bekijk het overzicht van actuele acties en aanbiedingen hieronder.
Contract Tarieven Korting Prijs p.m.
1 jaar
 • € 0,2662 kWh
 • € 1,0026 m3
 • € 150 korting € 135,98 Meer info
  3 jaar
 • € 0,2581 kWh
 • € 0,9317 m3
 • € 300 korting € 132,76 Meer info
  Nuon Vattenfall
  7.6 Klantbeoordeling Altijd voordelig

  Nuon Vattenfall

  Nuon Vattenfall is naast Essent de grootste energieleverancier van Nederland met meer dan 2 miljoen klanten. Nuon Vattenfall heeft voor nieuwe klanten regelmatig een mooie welkomstkorting in de vorm van een hoge cashback of de keuze uit een welkomstcadeau van € 250,-.

  Ben je al klant van Nuon Vattenfall? Dan kun je kiezen voor ‘Nuon blijven loont’, een contractvorm waarbij je ieder jaar een oplopende korting krijgt op het leveringstarief van stroom. Ook verwent Nuon Vattenfall bestaande klanten met het loyaliteitsprogramma Exclusief. Hiermee spaar je maandelijks punten voor mooie cadeaus, kan je prijzen winnen met winacties en worden er leuke dagjes uit met korting georganiseerd. Zowel als nieuwe klant als bestaande klant kan je dus volop voordeel verwachten.
  Wordt Nuon Vattenfall jouw nieuwe leverancier?

  Herkomst energie Nuon

  Energieleverancier Nuon Vattenfall maakt grote sprongen in duurzaamheid en is ten opzichte van afgelopen jaar een stuk ‘groener’ beoordeeld. Naast groene stroom levert Nuon Vattenfall nog steeds een aanzienlijk deel grijze stroom. Afhankelijk van je contractkeuze kun je bij Nuon Vattenfall zelf kiezen wat voor stroom je geleverd wilt krijgen; grijs of groen.

  Nuon Vattenfall tarieven

  Als je kiest voor Nuon Vattenfall raden we je eigenlijk altijd een 1-jarig contract aan. Hoewel Nuon Vattenfall hoge welkomstkortingen geeft, zijn de energietarieven over het algemeen ook wat hoger dan bij andere leveranciers, zoals Essent. We raden je aan om te kiezen voor een korte contractduur. Zo stap je ieder jaar weer over van energieleverancier en profiteer je opnieuw van een hoge welkomstkorting.

  Contract Tarieven Korting Prijs p.m.
  1 jaar
 • € 0,2779 kWh
 • € 1,0202 m3
 • € 200 korting € 135,50 Meer info
  Oxxio
  7.1 Klantbeoordeling ‘Digitale’ prijsvechter

  Oxxio

  Oxxio is de eerste leverancier die helemaal is meegegaan in het digitale tijdperk. Oxxio noemt zichzelf een ‘app-only’ leverancier en is relatief klein gebleven. Daardoor kunnen ze jouw als klant beter helpen. Bij Oxxio regel je eenvoudig je energiezaken via een handige app. Heb je al een slimme meter thuis? Deze werkt perfect samen met Oxxio app.

  Naast dat je alles gewoon simpelweg online regelt bij Oxxio zonder post op de deurmat, biedt de leverancier haar energie ook nog eens aan tegen voordelige tarieven. Doordat de leverancier haar diensten online aanbiedt, kunnen de kosten ook lager blijven.

  Herkomst energie Oxxio

  De stroom die je van Oxxio geleverd krijgt komt uit Europese windmolens. De leveranciers levert 100% windenergie, maar niet van om de hoek. Wil je écht een steentje bijdragen aan het milieu? Dan is Oxxio wellicht niet je eerste keuze.

  Oxxio tarieven

  Wie een goedkoop energiecontract wil is bij Oxxio aan het juiste adres. Je hebt als klant de keuze uit een 1-jarig en een 3-jarig contract met een vaste leveringstarieven gedurende de looptijd van je contract. Je krijgt Europese groene stroom voor de prijs van grijs. Momenteel heeft Oxxio een scherpe welkomstkorting op zowel 1-jarige als 3-jarige contracten.

  Contract Tarieven Korting Prijs p.m.
  1 jaar
 • € 0,2477 kWh
 • € 0,9429 m3
 • € 60 korting € 132,87 Meer info
  3 jaar
 • € 0,2400 kWh
 • € 0,8884 m3
 • € 70 korting € 130,83 Meer info
  Powerpeers
  7.4 Klantbeoordeling Groene ‘community’

  Powerpeers

  Bij Powerpeers draait alles om het delen van energie met anderen, als het tegengeluid op het klimaatprobleem. Word je klant bij Powerpeers, dan neem je deel aan een platform waarbij opwekkers en afnemers elkaar voorzien van lokale stroom. Dit kan bijvoorbeeld stroom van je buurman zijn.

  Daarnaast ben je bij Powerpeers verzekerd van de hoogste terugleververgoeding, wanneer je in een jaar meer opwekt dan je zelf verbruikt.

  Herkomst energie Powerpeers

  Powerpeers levert het meeste van haar stroom van Nederlandse bodem uit windkracht, zo’n 80% en 2% uit waterkracht. Daarnaast levert Powerpeers met hulp van de opwekkers zo’n 18% zonne-energie.

  Powerpeers tarieven

  Wat Powerpeers met name interessant maakt als leverancier zijn de extra (voordelige) vergoedingen die je krijgt als klant, met name wanneer je opwekker bent. Het leuke is dat je bij Powepeers ook regelmatig kunt profiteren van flinke kortingen op je contract.

  Contract Tarieven Korting Prijs p.m.
  1 jaar
 • € 0,2659 kWh
 • € 1,0032 m3
 • € 200 korting € 136,80 Meer info
  3 jaar
 • € 0,2546 kWh
 • € 0,9251 m3
 • € 80 korting € 142,39 Meer info
  Eneco
  7.6 Klantbeoordeling Betaalbaar voor iedereen

  Eneco

  Eneco is na Nuon en Essent een andere grote partij op de energiemarkt en natuurlijk bekend van ‘Toon’, de slimme thermostaat. Eneco wil een betaalbare leverancier zijn voor iedereen en doet dat onder andere door het inzicht in je energieverbruik te vergroten met handige gadgets, zodat jij kunt besparen op je energiekosten.

  Van de grootste energieleveranciers is Eneco de meest duurzame partij. Wil je een bijdrage leveren aan het versnellen van de energietransistie, maar wel kiezen voor een grote en bekende leverancier? Dan is Eneco een uitstekende keuze. Daarnaast heeft Eneco regelmatig aantrekkelijke kortingen, die je helpen je energierekening nóg verder omlaag te brengen. Maar

  Herkomst energie Eneco

  Eneco levert voor 99% windenergie en 1% zonne-energie. Neem je ook gas af bij Eneco? Dan is het goed om te weten dat je kunt kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Dat wil zeggen dat voor de opwekking van standaard ‘grijs’ gas, je investeert in duurzame energie projecten die de CO2-uitstoot compenseren.

  Eneco tarieven

  Eneco levert energiecontracten voor 1 jaar en 4 jaar. Is Eneco de leverancier waar je naar op zoek bent, dan raden we je aan te kiezen voor een 1-jarig contract. Eneco geeft op dit moment namelijk een mooie welkomstkorting op haar 1-jarige contracten waardoor deze extra voordelig zijn. Bovendien stap je zo na één jaar alweer over naar een andere mooie energie aanbiedingen en zit je niet onnodig lang vast een hetzelfde contract waar je mogelijk te veel betaalt.

  Contract Tarieven Korting Prijs p.m.
  1 jaar
 • € 0,2509 kWh
 • € 0,9195 m3
 • € 100 korting € 128,82 Meer info
  Vandebron
  8.9 Klantbeoordeling Milieubewust

  Vandebron

  Vandebron kun je zien als een ‘energiemarkplaats’ voor duurzame energie in Nederland. Bij Vandebron kun je zelf kiezen waar je stroom vandaan moet komen, van welke bron bij jou in de buurt. Wek je zelf stroom op? Dan kun jij via Vandebron ook stroom leveren aan andere huishoudens.

  Je bent er altijd van verzekerd dat je lokale energie geleverd krijgt. Hoe zit dat? Wekt de bron waarvan jij stroom geleverd krijgt onvoldoende op? Dan vullen andere bronnen dit aan. Zo wordt ieder tekort opgelost met de overproductie van de ander. Klanten zijn over het algemeen zeer tevreden over Vandebron.

  Herkomst energie Vandebron

  Energieleverancier Vandebron levert enkel lokale stroom. Ze levert stroom uit verschillende bronnen, waarvan windenergie de belangrijkste is. Naast windenergie levert Vandebron een klein beetje stroom uit zonne-energie, zo’n 2% en voor 13% energie uit biosmassa.

  Vandebron tarieven

  Ben je op zoek naar een duurzame energieleverancier en een ‘voorloper’ in de energietransistie? Dan is Vandebron een goede keuze, wanneer je ook niet te veel wilt betalen voor energie. Hoewel de energietarieven bij Vandebron hoger liggen, is dit één van de weinig groene leveranciers die ook forse welkomstkortingen geven op zowel 1-jarige als 3-jarige contracten. Daarmee behoort zo momenteel tot de goedkopere leveranciers.

  Contract Tarieven Korting Prijs p.m.
  1 jaar
 • € 0,2737 kWh
 • € 0,9748 m3
 • € 150 korting € 140,73 Meer info
  Budget Energie
  8.4 Klantbeoordeling ‘minder’ is meer

  Budget Energie

  Maakt het jou niet uit waar je energie vandaan komt? En wil je gewoon vooral niet te veel betalen? Dan is Budget Energie mogelijk de leverancier waar je naar op zoek bent. Bij Budget Energie geloven ze door minder te beloven, minder poespas te verkopen en zo efficient mogelijk te werken, dat jij daar als klant beter van wordt.

  Voel je weinig voor energieleveranciers als voetbalsponsors, of de ‘groene’ hype rondom energie? Door minder beloftes te maken, houdt Budget Energie namelijk de kosten laag en betaal je als klant gunstige energietarieven. Bekijk de mogelijkheden van Budget Energie voor jou.

  Herkomst energie Budget Energie

  Budget Energie koopt haar energie in Europa in en levert zo’n 56% zonne-energie en 44% windenergie.

  Budget Energie tarieven

  Bij Budget Energie geloven ze in vaste lage tarieven. Daarom ook ‘minder’ welkomstkortingen en andere aanbiedingen. Je hebt de keuze uit 1-jarige en 3-jarige contracten.

  Contract Tarieven Korting Prijs p.m.
  1 jaar
 • € 0,2714 kWh
 • € 1,0063 m3
 • Geen kortingen € 143,27 Meer info
  Energiedirect
  8.3 Klantbeoordeling Scherpe prijs

  Energiedirect

  Ben je op zoek naar lage energietarieven? Dan is Energiedirect een uitstekende keuze. Energiedirect staat er om bekend goedkope energiecontracten aan te bieden met een hoge welkomstkorting. Daarom staat de leverancier vaak in de top 3 van de goedkoopste energieleveranciers.

  Energiedirect is bovendien hoofdsponsor geworden van voetbalclub PSV. Als PSVfan profiteer je daarom bij Energiedirect van een toffe energie actie met FANstore-tegoed, te besteden in de PSV fanstore. Heb je liever een flinke korting op je contract? Energiedirect levert voordelige energie door de hoge welkomstkortingen, oplopend tot wel € 200,-

  Herkomst energie Energiedirect

  Energie Direct is helemaal van grijze stroom af en levert standaard groene stroom uit 100% windenergie. Daar betaal je bij Energie Direct niets extra’s voor.

  Energiedirect tarieven

  Energiedirect stunt momenteel met zeer lage energietarieven en het laagste vastrecht van Nederland. Ondanks dat zij niet de hoogste welkomstkorting aanbieden kan deze energieleverancier de laagste energiekosten aanbieden afhankelijk van je verbruik.

  Contract Tarieven Korting Prijs p.m.
  1 jaar
 • € 0,2594 kWh
 • € 0,9427 m3
 • € 160 korting € 123,94 Meer info
  Pure Energie
  8.4 Klantbeoordeling Groenste

  Pure Energie

  Pure Energie is een groene energieleverancier uit de Achterhoek die zich inzet voor schone en duurzame energie. Wil je er zeker van zijn dat je energie grotendeels groen wordt geleverd? Dan zit je bij Pure Energie goed.

  Al voor het zevende jaar op een rij scoort Pure Energie als één van de groenste energieleveranciers met een rapportcijfer 10. Dit komt voornamelijk omdat Pure Energie bijna volledig windenergie levert aan haar klanten. Als klant van Pure Energie kun je bovendien zelf kiezen van welke windmolen jij je energie wil afnemen. Zo kun je echt lokaal groene stroom afnemen. Eén van de zekerheden van Pure Energie is dat ze nooit meer verkoopt dan ze zelf opwekt.

  Pure Energie is momenteel hoofdsponsor van FC Twente. Het is een steeds vaker voorkomend fenomeen dat energieleveranciers voetbalclubs sponsoren. Ben je zelf voetbalfan? Dan heeft dit als bijkomend voordeel dat Pure Energie regelmatig met leuke energie acties komt waarbij je bijvoorbeeld een gratis FC Twente shirt kunt ontvangen.

  Herkomst energie Pure Energie

  Pure Energie levert volledig groene stroom van Nederlandse bodem. De leverancier levert voor 99% windenergie. Slechts 1% van de geleverde energie wordt opgewekt uit zonne-energie.

  Pure Energie tarieven

  Pure Energie biedt contracten aan voor 1, 3 of 5 jaar. Regelmatig komen er mooie kortingsacties voorbij, waarbij kortingen werden gegeven tot wel € 350,-. Momenteel biedt de leverancier contracten aan met € 70,- korting.

  Contract Tarieven Korting Prijs p.m.
  1 jaar
 • € 0,2643 kWh
 • € 0,9724 m3
 • € 70 korting € 139,09 Meer info
  NLE
  6.9 Klantbeoordeling Prijsvechter

  NLE

  De Nederlandse Energie Maatschappij is een echte prijsvechter op de energiemarkt. Met hoge welkomstkortingen en lage energietarieven weet ze het grote energieleveranciers moeilijk te maken. Het is zelfs zo dat de NLE een tijd lang extra korting gaf aan klanten van Eneco, Essent en Nuon.

  Naast energie levert de NLE tevens goedkoop internet, tv en bellen Als je in combinatie met internet ook energie afneemt krijg je nog eens € 25,- extra combikorting.

  Bij NLE is het tevens mogelijk om voordelig CV ketel onderhoud af te nemen. Voor maandelijks een laag bedrag krijg je ieder jaar uitgebreid onderhoud aan je CV-ketel. Voor wie NLE nog niet goedkoop genoeg is, biedt NLE een energie app en slimme thermostaat aan waarmee je kan zien of je verbruik in lijn is met je termijnbedrag. Handig om je energiekosten nog verder te verlagen.

  Herkomst energie NLE

  NLE koopt gas en stroom voor het grootste deel in uit het buitenland en is daardoor minder duurzaam dan enkele andere leveranciers. Je kunt kiezen uit 3 productgroepen waarbij ‘Groen: Nederlandse wind’ voor 74% uit Nederlandse windenergie bestaat.

  NLE tarieven

  NLe staat bekend om haar lage energietarieven. Je hebt de keuze uit een energiecontract voor 1,3 of 5 jaar. In combinatie met hoge welkomstkortingen ben je bij NLE extra voordelig uit.

  Contract Tarieven Korting Prijs p.m.
  1 jaar
 • € 0,2714 kWh
 • € 0,9966 m3
 • € 50 korting € 142,42 Meer info
  Engie
  8.4 Klantbeoordeling Innovatief

  Engie

  Energieleverancier Engie staat vooral bekend om haar innovaties. Zo werkt Engie al jaar en dag aan slimme innovatieve technische oplossingen om de energiemarkt te verduurzamen. Wil je graag een energiecontract afsluiten met een mooie welkomstkorting of cashback? Dan is Engie waarschijnlijk niet de leverancier die je zoekt.

  Engie stunt weinig met energie aanbiedingen, maar blinkt daarentegen uit in het geven van persoonlijk energieadvies. Zo helpt de leverancier je aan passende oplossingen om je huis duurzamer te maken en je energiekosten omlaag te brengen. Denk hierbij aan de aanschaf en installatie van zonnepanelen of de bekende Nest Thermostat.

  Herkomst energie Engie

  Engie behoort nog niet tot de voorlopers in duurzame energie opwekking, maar is hard op weg dit te veranderen. Momenteel levert Engie 100% windstroom uit Europese windmolens.

  Engie tarieven

  Op dit moment heeft Engie geen acties voor nieuwe klanten. Wil je graag dat Engie jouw nieuwe energieleverancier wordt? Dan raden we je aan om te kiezen voor een 1-jarig contract met vaste tarieven. Dan kun je na een jaar kijken of Engie nog steeds bij je past en zonodig weer overstappen..

  Contract Tarieven Korting Prijs p.m.
  1 jaar
 • € 0,2617 kWh
 • € 0,9871 m3
 • € 200 korting € 128,95 Meer info

  Energieleveranciers vergelijken

  Wil je alle energiecontracten van energieleveranciers vergelijken? Gebruik dan onze energie vergelijker voor een volledig overzicht van alle energieleveranciers die op jouw postcode leveren. Je filtert zelf eenvoudig in de vergelijker waarop je wilt vergelijken, zoals de prijs, duurzaamheid en contractduur. Zo zie je meteen wie bijvoorbeeld de goedkoopste energieleverancier is op jouw adres.

  Heb je de energieleverancier gevonden die bij je past, stap dan via ons over. Je bent via ons nooit duurder uit dan bij de energieleveranciers zelf. Bovendien kun je bij ons regelmatig overstappen met een exclusieve aanbieding, zoals een welkomstkorting of cashback.