energieleveranciers-vergelijken-artikel

De lente is begonnen en de zon begint zichzelf (gelukkig) weer te laten zien. Met de temperatuur die hoger wordt, gaat de energierekening waarschijnlijk een stukje omlaag. Fijn! Maar wil je er zeker van zijn dat je niet te veel gaat betalen voor je energie? Ga dan energieleveranciers vergelijken. Wij geven je tips om je op weg te helpen.


Waarom energieleveranciers vergelijken?

Het kan zijn dat je je afvraagt waarom je überhaupt de moeite moet nemen om energieleveranciers te vergelijken. Dat snappen wij. Gelukkig is het antwoord op die vraag heel simpel. Namelijk: je bespaart minimaal € 76,- per jaar, dit bedrag kan oplopen tot € 517,-.

Tip: je kunt het beste een 1-jarig contract kiezen. Je kunt dan elk jaar overstappen naar de goedkoopste energieleverancier en bespaar je élk jaar een hoop geld. Kun je dat weer gebruiken voor echt leuke dingen.

Hoe werkt energieleveranciers vergelijken?

Oké, je bent van plan energieleveranciers te vergelijken.. en dan? Met onze onafhankelijke vergelijker tonen we alle energieleveranciers en contracten. De goedkoopste leverancier staat altijd bovenaan. Je ziet de energietarieven die je gaat betalen en of je gebruik kunt maken van een leuke energie actie. Doorloop de volgende stappen en je komt bij de beste energieleverancier voor jou:

1. Vul je postcode en huisnummer in.
Check of er speciale kortingen of acties beschikbaar zijn op jouw adres. Vul daarom je postcode en huisnummer in, zo zie je direct de tarieven die van toepassing zijn voor jou.

2. Geef je verbruik aan.
Kijk naar je vorige jaarrekening om te zien wat je gemiddelde verbruik was. Heb je die niet? Wij geven een schatting op basis van je huishouden. Een huishouden van twee personen verbruikt bijvoorbeeld gemiddeld 2500 kWh en 1000 m3.

3. Kies de best passende leverancier.
Met onze filter kun je nog extra wensen aangeven. Vind je groene stroom heel belangrijk? Of kun je alleen stroom ontvangen? Je kunt filteren op:

  • – Contractduur
  • – Type stroom (groen of grijs)
  • – Energieleverancier
  • – Alleen met cadeau

Overstappen van energieleverancier

Heb je de geschikte energieleverancier voor jou gevonden? Dan sturen we je door naar de website van de leverancier. Op hun website kun je vervolgens je energiecontract aanvragen. Zij gaan vervolgens aan de slag om jouw aanvraag te verwerken. Ze regelen dit onderling met je huidige energieleverancier. Wel zo makkelijk voor jou. Het enige wat jij hoeft te doen is je meterstanden doorgeven. Heb je een slimme meter? Dan leest je leverancier dit automatisch uit en hoef jij niks te doen.