beste-lev-rating

Ben jij overtuigd dat je moet overstappen van energieleverancier, maar weet je niet goed naar welke leverancier? In dit artikel geven we jou tips en handvatten om de juiste keuze te maken.


Overstappen energieleverancier

Het komt de laatste tijd steeds vaker in het nieuws: overstappen van energieleverancier. Meer mensen zien in dat je met overstappen veel geld kunt besparen. En dat is natuurlijk altijd fijn, zeker nu er onzekerheden zijn door de coronacrisis. Extra prettig om dan een buffer te hebben.

Feitje: je bespaart met overstappen minimaal € 76,- per jaar, dit bedrag kan oplopen tot € 517,-

Ga je overstappen van energieleverancier dan komen er opeens een heleboel dingen op je af. De grote keuze uit energieleveranciers, type contracten, aanbiedingen en prijzen. Het is niet de bedoeling dat je daardoor een leverancier kiest die eigenlijk helemaal niet bij jou past.

Beste energieleverancier kiezen

Om de beste energieleverancier voor jou te kiezen moet je bedenken wat jij belangrijk vindt. Wil je simpelweg de goedkoopste energieleverancier? Of vind jij het juist belangrijk dat je duurzame energie ontvangt? Gelukkig is er een duidelijk onderscheid tussen leveranciers. Wij beoordelen energieleveranciers op vier onderdelen, klantenservice, prijs, energie acties en duurzaamheid. Per categorie springt er één leverancier uit:

Wil jij meer weten over deze categorieën en beste energieleverancier? Neem dan een kijkje op de pagina beste energieleverancier.

Omdat het kiezen van de beste energieleverancier dus persoonsgebonden is, kun je het beste zelf energie vergelijken. Vul je postcode en verbruik in en geef met de optionele filters aan wat jij belangrijk vindt. Je kunt filteren op contractduur, energieleverancier en of je groene stroom wilt. Bovenaan in de vergelijker staat altijd het goedkoopste energiecontract. Je ziet daar ook meteen of er een energie actie is. Je kunt het dus helemaal samenstellen naar je eigen wensen. Dan weet je zeker dat je bij de juiste leverancier terecht komt.