Alleen stroom afnemen Momenteel zijn er meer dan een half miljoen Nederlandse huishoudens aangesloten op blok- en stadsverwarming. Is jouw woning aangesloten op blok- of stadsverwarming? Dan kan het voordelig uitpakken om jaarlijks energiecontracten met alleen stroom te vergelijken. Voor energiecontracten met alleen stroom is het namelijk ook mogelijk om te profiteren van een welkomstkorting en scherpe energietarieven.


Wat is blok- of stadsverwarming?
Voordelen blok- en stadsverwarming
Energie vergelijken met alleen stroom
Goedkoopste stroomleveranciers van dit moment
Vergelijk alleen stroom


Wat is blok- of stadsverwarming?

Ben je aangesloten op blok- of stadsverwarming? Dan kun je wel je eigen stroomleverancier uitkiezen, maar is het niet mogelijk om over te stappen naar een andere gasleverancier. Huizen met stads- en blokverwarming hebben namelijk geen eigen cv-ketel, geiser of boiler.

Stadsverwarming

Stadsverwarming wordt geleverd door restwarmte van bijvoorbeeld de industrie. Via een netwerk van waterleidingen wordt er restwarmte afgeleverd aan een warmwater-afleverset in de meterkast van je woning. Via de meterkast wordt de restwarmte verdeeld over de waterleidingen en radiatoren in huis en wordt je woning voorzien van warm water.

Blokverwarming

Blokverwarming is een variant op stadsverwarming en levert warmte voor een heel huizenblok via een collectieve ketel. Met name veel (oudere) flats zijn voorzien van blokverwarming. Meestal is op het dak of in de kelder een gezamenlijke ketel geplaatst die alle woningen in het complex voorziet van warm water en verwarming.

Voordelen blok- en stadsverwarming

Als je gebruik maakt van stads- of blokverwarming, kun je helaas niet profiteren van de kortingen en acties die worden aangeboden door het combineren van gas & elektriciteit. Ook heeft een storing direct gevolgen voor het hele stadsdeel. Gelukkig komt een storing bijna nooit voor en zijn er ook veel voordelen ten opzichte van blok- en stadsverwarming:

    Je hoeft niet zelf een ketel aan te schaffen en te onderhouden;
    Het wordt snel warm in huis;
    Het is milieuvriendelijk doordat je alleen gebruik maakt van restwarmte.

Energie vergelijken met alleen stroom

Wanneer je blok -of stadsverwarming hebt thuis staat de warmteleverancier vast. Voor elektriciteit ben je wel vrij om zelf een leverancier uit te kiezen. Met onze energievergelijker zie je eenvoudig en snel bij welke energieleverancier je het goedkoopst uit bent.

Omdat je met blok- of stadsverwarming geen vrije keuze hebt om een gasleverancier te kiezen krijg je extra bescherming wanneer jouw woning is aangesloten op blok- of stadsverwarming. De rechten van huishoudens met blok- en stadsverwarming worden sinds 1 januari 2014 door de warmtewet beschermd.

In deze wet staat onder andere: wat de maximale energietarieven zijn, wanneer afsluiting van warmte mag plaatsvinden, wanneer je recht hebt op een vergoeding bij eventuele storingen en wat je rechten en plichten zijn als consument. Hierdoor zal je altijd een eerlijke prijs voor blok- of stadsverwarming betalen.

Goedkoopste stroomleveranciers van dit moment

Met blok- of stadsverwarming kun je helaas niet profiteren van hele hoge welkomstkortingen of kado’s, zoals op een energie contract voor gas & stroom. Maar ook op een contract met alleen stroom kun je een leuke welkomstkorting mee pakken of instappen op vaste lage stroomtarieven.

Heb je geen zin om zelf te moeten uitzoeken welke stroomleveranciers op dit moment het goedkoopst zijn? Bekijk dan het overzicht van stroomleveranciers hieronder. Zo zie je in één oogopslag welke energieleverancier het goedkoopst is met alleen stroom.Energiedirect 1 jaar vast
2500 kWh
€ 540,53
Netbeheer
€ 230,28
Vermindering Energiebelasting
- 311,62
Kortingsactie
- 57,50
Jaarbedrag
467,61
Geschatte maandbedrag
38,97
Bereken jouw deal

Vandebron 1 jaar vast
2500 kWh
€ 540,20
Netbeheer
€ 252,40
Vermindering Energiebelasting
- 311,62
Kortingsactie
- 100,00
Jaarbedrag
470,98
Geschatte maandbedrag
39,25
Bereken jouw deal

NLE 1 jaar vast
2500 kWh
€ 527,95
Netbeheer
€ 230,28
Vermindering Energiebelasting
- 311,62
Kortingsactie
- 50,00
Jaarbedrag
480,54
Geschatte maandbedrag
40,05
Bereken jouw deal

Vergelijk alleen stroom

Wil je alle opties bekijken voor alleen stroom? In de energievergelijker hieronder vind je het volledige overzicht van energieleveranciers waarbij je alleen stroom kunt afnemen met en zonder korting, maar ook bijvoorbeeld groene stroom.

Hoe vind je de juiste energieleverancier in de vergelijker wanneer je alleen stroom wil afnemen? Simpel, je hoeft alleen je eigen stroomverbruik in te schatten. Wij hebben het verbruiksveld bij gas al op ‘0’ gezet, zodat je alleen stroom vergelijkt. Wek je zelf stroom op met zonnepanelen? Vink dan ‘zonnepanelen’ aan en vul het aantal kWh in dat je per jaar opwekt. Het aantal kWh stroom dat je zelf opwekt wordt verrekend met de totale energiekosten per energieleverancier en zie je terug onder ‘salderen’ in de energievergelijker.